Opis produktu:
Zestaw 8 narzędzi cukierniczych.
Narzędzia w postaci patyczków służą do dekorowania wypieków oraz modelowania lukru plastycznego lub innych mas cukierniczych (masa marcepanowa, masa czekoladowa itd.
Każdy patyczek posiada 2 funkcjonalne końcówki
Narzędzie nr 1 - końcówki kulki - służą do robienia kwiatków
Narzędzie nr 2 - końcówki kości - służą do wygładzania i formowania liści oraz płatków kwiatów
Narzędzie nr 3 - końcówki gwiazdy - służą do robienia wgłębień w kształcie gwiazdy oraz do formowania środków kwiatów z pięcioma lub sześcioma płatkami
Narzędzie nr 4 - końcówki: obła i walcowata - te końcówki mają wiele zastosowań, za ich pomocą można stworzyć wiele kształtów, np. falbanki.
Narzędzie nr 5 - końcówki liściowe - służą do wygładzania powierzchni liści, oraz do tworzenia żyłek na liściach i innych szczegółów.
Narzędzie nr 6 - końcówki: ząbkowana - służy do tworzenia ząbkowanych kształtów; dłutowata - służy np. do robienia uśmiechów figurkom.
Narzędzie nr 7 - końcówki: muszlowa - służy do tworzenia muszlowych kształtów; ostrze - służy do tworzenia nacięć
Narzędzie nr 8 - końcówki stożkowe o gładkich i gwieździstych brzegach - służą do tworzenia wgłębień
Zastosowanie poszczególnych narzędzi jest przykładowe - reszta to kwestia wyobraźni!
Stworzenie pięknego tortu w domu jeszcze nigdy nie było tak proste!
Waga: 0