Zestaw 8 przyrządów cukierniczych do dekoracji tortu

data-href="http://smak-kuchni.pl/zestaw-8-przyrzadow-cukierniczych-do-dekoracji-tortu"

Kod producenta: SET MODELLING TOOLS

Cena: 55.00 zł

Towar dostępny

Opis produktu:

Zestaw 8 narzędzi cukierniczych.

Narzędzia w postaci patyczków służą do dekorowania wypieków oraz modelowania lukru plastycznego lub innych mas cukierniczych (masa marcepanowa, masa czekoladowa itd.

Każdy patyczek posiada 2 funkcjonalne końcówki

Narzędzie nr 1 - końcówki kulki - służą do robienia kwiatków

Narzędzie nr 2 - końcówki kości - służą do wygładzania i formowania liści oraz płatków kwiatów

Narzędzie nr 3 - końcówki gwiazdy - służą do robienia wgłębień w kształcie gwiazdy oraz do formowania środków kwiatów z pięcioma lub sześcioma płatkami

Narzędzie nr 4 - końcówki: obła i walcowata - te końcówki mają wiele zastosowań, za ich pomocą można stworzyć wiele kształtów, np. falbanki.

Narzędzie nr 5 - końcówki liściowe - służą do wygładzania powierzchni liści, oraz do tworzenia żyłek na liściach i innych szczegółów.

Narzędzie nr 6 - końcówki: ząbkowana - służy do tworzenia ząbkowanych kształtów; dłutowata - służy np. do robienia uśmiechów figurkom.

Narzędzie nr 7 -  końcówki: muszlowa - służy do tworzenia muszlowych kształtów; ostrze - służy do tworzenia nacięć

Narzędzie nr 8 - końcówki stożkowe o gładkich i gwieździstych brzegach - służą do tworzenia wgłębień

 

Zastosowanie poszczególnych narzędzi jest przykładowe - reszta to kwestia wyobraźni!

Stworzenie pięknego tortu w domu jeszcze nigdy nie było tak proste!

Waga: 0

Safe Buy