Prostokątna forma do pieczenia ciastek, pizzy i szarlotki i innych niskich ciast.
Wykonana ze stali tłoczonej na zimno o grubości 0,8 mm, pokrytej dwuwarstwową powłoką Whitford QuanTanium o grubości 14 mikronów.
Forma do pieczenia i zapiekania CARAT wyprodukowana przez Patisse jest sztywna, ciężka i solidna.
Whitford QuanTanium to powłoka, wzmacniana cząstkami tytanu, wolna od PFOA.
Z boku znajdują się uchwyty ułatwiające przenoszenie formy.
Wymiary:
dno: 24 x 35 cm
góra z uchwytami i rantem: 28 x 44 cm
wysokość: 3 cm
Forma może być używana w piekarniku w temperaturze do 260 st. C.
Nową formę przed pierwszym użyciem należy wygrzać przez 10 min w piekarniku w temperaturze 180 st. C.
Formy z linii CARAT należy myć ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem łagodnych detergentów. Po umyciu należy wytrzeć do sucha.
Patisse nie zaleca mycia w zmywarce i używania ostrych narzędzi.