Forma do pieczenia quiche, mazurka, tarty długa i wąska 35 x 11 cm perforowana z wyjmowanym dnem z linii SILVER-TOP.
Lubicie cisto ze spieczona, chrupiącą skórką? Ta forma jest dla was! Rozwiązanie wykorzystane przez Patisse przy formach do pieczenia pizzy i formach do pieczenia bagietek teraz dostępne także w formach do pieczenia quiche i tarty.
Dodatkową gwarancją udanych wypieków jest wyjmowane dno.
Wykonana ze stali tłoczonej na zimno o grubości 0,6 mm, pokrytej warstwą srebrnej powłoki nieprzywieralnej WHITFORD XYLAN. Powłoka o grubości 10 mikronów nakładana elektrolitycznie.
Forma jest bardzo sztywna i stabilna.
Mikroperforowana forma zapewnia lepszą cyrkulację powietrza, a ciasto w niej upieczone jest jest rumiane i chrupkie.
Forma może być używana w temperaturze do 230 st. C.
Formę należy myć ręcznie w ciepłej wodzie używając łagodnych detergentów i dokładnie osuszyć.
Nie należy myć w zmywarce.
Przed pierwszym użyciem formę należy wygrzać przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 st. C.
Wymiary formy: 35 x 11 cm
Materiał: stal węglowa tłoczona na zimno
Powłoka: Whiford Xylan
Marka: Silver Top